Pro-Form cégtörténet


A Láng Sport kizárólagos importőre, szervize és alkatrész beszállítója a Pro-Form fitneszgépeknek Magyarországon. Tekintse meg kínálatunkat bemutatótermeinkben!

Szeretne fogyni, kalóriát égetni, elérni kitűzött céljait? Érje el amit akar a ProForm-mal!

Az első Space Saver® (felhajtható) futópadtól kezdve, a legmodernebb technológiával készült, néhány mozdulattal összeszerelhető futópadokon keresztül, egészen a fitneszgépekig, a ProForm a professzionális sporteszközök gyártásának élvonalába tartozik innovációs fitneszfelszereléseivel.
 
A ProForm Fitness Products az 1977-ben alakult Weslo cég márkájaként született meg, és hamarosan önálló céggé nőtte ki magát. A ProForm cég 1994 novembere óta az ICON Health & Fitness cégcsoport tagja.
 
A ProForm futópadjai az ICON által kifejlesztett speciális rezgéscsillapító rendszerekkel készülnek.
 
 
ProForm kezdetek
 
1977-ben Gary Stevenson és Scott Watterson megalakította a Weslo céget, hogy fedezni tudják egyetemi tanulmányaikat. Kezdetben konyhai eszközök, asztalos termékek, valamint márványtömbök importálásával foglalkoztak, később pedig fatüzelésű kályhák forgalmazásával bővítették profiljukat.
1980-ban nyitottak a fitnesz piac felé: először trambulinokat készítettek, majd ProForm Fitness Products márkanéven forgalomba hozták első futópadjaikat, amellyel nagy sikert arattak a vásárlók körében.
 
A ProForm termékpaletta bővítése
 
A fitnesz vonal olyannyira erősödött, hogy Watterson és Stevenson úgy döntött, ebben az irányban fejlesztenek tovább; a ProForm Fitness Products cég ekkor már széles körben ismert volt futópadjairól.
Az elkövetkező években a ProForm védjegye alatt a futópadok mellett megjelentek az edzőkerékpárok és egyéb fitneszgépek is a kínálatban, az iparágban való szereplésük sikeresnek és tartósnak bizonyult.
 
A ProForm és a Weider
 
1988-ban a Weider Health & Fitness felvásárolta a Weslo, valamint a ProForm cégeket.
A Weider ekkoriban táplálékkiegészítők forgalmazásával, valamint kiadóként fitnesz és egészséges életmód magazinok megjelentetésével foglalkozott. A két cég megvételével kibővítette tevékenységét a fitneszgépek gyártásával és forgalmazásával.
 
1990 nyarán a Weslo és a ProForm új székhelyre költözött. A 300.000 négyzetméteres terület a ProForm valamennyi gyártási és kutatás-fejlesztési tevékenységére, valamint a vevőszolgálat, marketing és szerviz biztosítására is lehetőséget adott. A termelés és forgalmazás nagymértékben fellendült, a ProForm több új fejlesztéssel jelentkezett.
 
A ProForm és a Bain Capital
 
1994-ben a bostoni Bain Capital konzorcium megvásárolta a Weider Health & Fitness-től a Weslo, ProForm Fitness Products és Weider cégeket. Ezzel megalakult az új cégcsoport ICON Health & Fitness néven. 1999-ben a cégcsoport megvette a NordicTrack-et is, majd később további márkák kerültek a repertoárba.
 
A ProForm napjainkban
 
Az ICON tagjaként a ProForm márka napjaink egyik vezető fitnesz márkájaként van jelen a piacon, az ICON csoport többi tagjához hasonlóan a világ szinte minden pontján.
 
A ProForm termékek forgalmazását mindig is több éves kutatómunka és fejlesztés, tesztelés-ellenőrzés előzte meg, és ez nem változott az évek során: a ProForm gyáraiban a legszigorúbb egészségügyi és minőségi szabályok szerint készülő gépek kerülnek le a futószalagról, amelyek a felhasználók biztonságos és maximális hatékonyságú edzését szolgálják.
ingyenes szall oldal
webpont oldal
altalanos_ismerteto_banner_oldal
Protein Smoothie oldal
FF paletta oldal
futópad szall oldal
gyik oldal
Online falhasználók