Weider cégtörténet

A Láng Sport kizárólagos importőre, szervize és alkatrész beszállítója a Weider fitneszgépeknek Magyarországon. Tekintse meg kínálatunkat bemutatótermeinkben!

A Weider több, mint 25 éve a legmegbízhatóbb márka az erőedzésben. A Weider pontosan tudja, hogyan tegye Önt erőssé.
A Weider haspadok, Weider komplex rendszerek, és a Weider szabadsúlyos gépek mindegyikére érvényes egy közös jellemző: a bizonyított Weider minőség. A Weider segítségével Ön olyan erős lehet, amilyen erős csak szeretne!
A Weider Health & Fitness fő profilja kezdetben táplálékkiegészítők gyártása és forgalmazása volt, valamint a Weider kiadót az ország legnagyobb egészség, fitnesz és életstílus tematikájú kiadványok (folyóiratok és magazinok) terjesztőjeként tartották számon
1988-ban a Weider Health & Fitness megvásárolta a Weslo és a ProForm cégeket.
1994 novemberében a Weider Health & Fitness eladta a Weslo, ProForm Fitness Products, továbbá a Weider céget a bostoni Bain Capital konzorciumnak. Az új név az ICON Health & Fitness lett. Jelenleg is az ICON csoport tagja.
 
 
Joe Weider, a Weider cég atyja
 
Joe Weider fogalom a testépítésben. Az általa kidolgozott edzés-rendszer (Joe Weider's Bodybuilding System) a testépítő sport alapja, gyakorlatilag Weider nevéhez fűződik az egész sportág története.
Weider rengeteget tett a sportág népszerűsítéséért: számos könyvet és folyóiratot jelentetett emg a témában, valamint az ő ötlete révén hozták létre a legnagyobb testépítő világszövetséget, az IFBB-t, amelynek Joe testvére, Ben Weider lett az elnöke.
A Weider féle edzési módszereket számtalan amatőr és profi testépítő követte és követi ma is, az egyik legismertebb közülük Arnold Schwarzenegger, aki maga is Weider testépítési elveit alkalmazta, és a Weider magazinokban való szereplésével tett szert ismertségre kezdetben.
 
Joe Weider 1923-ban született, Montrealban (Kanada). Tizenkét évesen kimaradt az iskolából, hogy eltartsa családját.
Vékony, gyenge alkatú serdülőként gyűlölte, hogy a nagyobb és erősebb gyerekek erőszakoskodnak vele, ezért egy napon úgy döntött, testedzésbe kezd, és izomzatból építi fel saját súlyát. Weider az edzések mellett odafigyelt a táplálkozásra is, igyekezett több kalóriát bevinni szervezetébe. A kemény munka végül meghozta gyümölcsét, Weider olyan szintet ért el gyakorlataival, hogy megnyert néhány testépítő versenyt.
 
Weider táplálékkiegészítők
 
Weider nemcsak a testépítésben, hanem az étrendkiegészítő iparban is úttörőnek számít. A sportoláshoz kifejlesztett táplálékkiegészítőket gyártó cégek ma is Weider nyomdokait követik.
 
Weider birodalom – a kezdetek
 
1936-ban Weider – tizenhét éves korában – elindította első magazinját, Your Physique néven. A kiadvány sikeresnek bizonyult az amerikai és kanadai újságárusoknál is, és Weider New Jersey-be költözött, hogy tovább építse üzletét. A magazinra támaszkodva beindított egy csomagküldő vállalkozást, amin keresztül táplálékkiegészítőket és testépítő berendezéseket forgalmazott.
 
A második világháborúban teljesített katonai szolgálat után Joe Weider csatlakozott bátyja, Ben üzleti tevékenységéhez. Testépítő versenyeket szerveztek, és hamarosan megalakították az IFBB-t (International Federation of Body Buliders), a Testépítők Nemzetközi Szövetségét. A szövetséghez az évek során 137 nemzet csatlakozott.
 
1950-re Weider 16 testépítő, fitnesz és egészséges életmód témájú magazin kiadójaként már a milliomosok közé tartozott.
 
A Weider cég nehézségei
 
1955-ben új tulajdonos vette át az American News-t, nem volt elég erőforrás a Weider kiadványok további terjesztésére.
 
Weider igyekezte csökkenteni a működési költségeket, elbocsátotta a csomagküldő szolgálatában dolgozók egy részét, és egy kivételével (Muscle Builder) megszüntette valamennyi magazinját. Az átszervezések ellenére, Weider több évig financiális gondokkal küzdött ezután is.
Hogy maga mögött hagyja a nehézségeket, az 1960-as évek végén Weider Los Angelesbe költözött, mert ebben a régióban egyre növekedett az egészséges életmód hívei és a testépítők száma.
 
 
 
A Weider birodalom erőre kap
 
A Weider testvérek számos módszerrel próbálták a testépítőkről kialakított, meglehetősen negatív képet javítani, és egyúttal promótálni a fitneszhez kapcsolódó vállalkozásukat.
1971-ben az IFBB-n keresztül megalapították az évenként megrendezésre kerülő Mr. Olympia testépítő versenyt, amihez szakértőket kértek fel a zsűrizésre.
1972-ben Weider fizetség fejében felkérte az osztrák testépítőt, Arnold Schwarzeneggert, hogy jöjjön Los Angelesbe és kölcsönösen segítsék egymást. Schwarzenegger cikkeket írt Weider magazinjába a diétáról és testépítésről, Weider pedig támogatta az ő színészi karrierjét.
1981-ben Weider kiadta a női közönségnek szóló Shape magazint.
 
Folyamatosan nőtt a Weider féle táplálékkiegészítők iránti kereslet, egyre népszerűbbé vált a Muscle Builder fehérje mix, az Anabolic MegaPaks és egyéb termékek.
1985-ben a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság úgy találta, hogy néhány Weider táplálékkiegészítő termék címkéjén bizonyítatlan állítások szerepelnek, és kötelezte a céget, hogy térítse vissza a termékek árát az elégedetlen ügyfeleknek. Azonban a testépítők körében történő értékesítést ez sem hátráltatta, rengetegen használták izomszövet építéshez a Weider termékeket.
 
Weider Nutrition Group
 
Már az 1980-as években mind a táplálékkiegészítőknek, mind kiadványainak köszönhetően jelentős piaci részesedést mondhatott magáénak a Weider cég, de Joe ennél nagyobb távlatokban gondolkozott. 1988-ban a Weider Health & Fitness megvette a fitneszberendezéseket gyártó Weslo és ProForm cégeket.
 
1989-ben a Weider Health & Fitness leányvállalataként megalapult a Weider Nutrition Group Kaliforniában, majd nem sokkal később Weider áttette székhelyét Salt Lake City-be. Korábban a Weider Health and Fitness más cégek által készített termékekhez adta nevét, de Weider megvette a Great American Food-ot, amivel lehetővé vált, hogy saját táplálékkiegészítő gyártásba kezdjen az új leányvállalattal. Emellett Weider megvette a Schiff Vitamins vitamingyártó céget is, amelynek székhelyét New Jersey-ből szintén Salt Lake City-be költöztette át.
 
1993-ban a Weider Nutrition Group megvásárolta az Excelt, a Las vegasi székhelyű Key Products leányvállalatát, ami ismert gyógynövény márkaként szerepelt a piacon. Weider ki akarta terjeszteni a disztribúciót az egészségügyi élelmiszer piacokra és sportszer-üzletekre.
 
1994-ben megjelent az első Weider energiaital, amit főként kerékpárosok és hosszútávfutók számára fejlesztettek ki.
 
Weider az ICON-nál
 
1994 végén a Bain Capital konzorcium megvette a Weider Health & Fitness-től a Proform, Weslo, és Weider cégeket, és ICON Health & Fitness néven alakult új cégcsoporttá. A Weider márka alá tartozó fitneszberendezések gyártása ezzel átkerült az ICON-hoz, a Weider saját márkájú táplálékkiegészítők gyártását pedig mai napig a Weider Nutrition Group végzi.
ingyenes szall oldal
webpont oldal
altalanos_ismerteto_banner_oldal
Protein Smoothie oldal
FF paletta oldal
futópad szall oldal
gyik oldal
Online falhasználók