Vitaminok, ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok

Mai modern, túlhajtott világunkban alapelvárás, hogy az ember folyamatosan friss és tettre kész legyen, meg tudjon felelni minden követelménynek: legyen elegendő energiája mind a munkahelyi, mind az otthoni feladatai ellátásához, valamint a szabadidő aktív és tartalmas eltöltéséhez. Az effajta energikussághoz és állóképességhez nélkülözhetetlenek a vitaminok és ásványi anyagok, nyomelemek.

Amikor hiányoznak a vitaminok

Ha valamely vitamin vagy vitaminok hiányoznak szervezetünkből a nem megfelelő táplálkozás miatt, a fáradékonyságon és koncentrálóképesség-csökkenésen túl különféle kóros tünetek jelentkezhetnek. Enyhébb esetben vitaminszegénységről (hipovitaminózis) beszélünk, míg súlyosabb esetben vitaminhiányról (avitaminózis), ami akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet.

Vitaminok bevitele

A vitaminszükségletet többnyire megfelelően biztosítja a vegyes táplálkozás, azonban az étrend összeállításakor nemcsak azt kell figyelembe vennünk, hogy vitaminokban gazdag legyen a táplálék nyersanyaga, hanem azt is, hogy az ételkészítés során – különösen a hőkezelés hatására – a vitaminok akár 10-50%-a is lebomolhat és elveszhet.

A vitaminok és a táplálékkiegészítők

A szervezet egészséges működéséhez a vitaminok mellett ásványi anyagokra és nyomelemekre is szükség van, amit táplálékkiegészítők révén komplexen is bevihetünk szervezetünkbe – ehhez azonban tudnunk kell, milyen vitaminok és ásványi anyagok pótlására van szükségünk.

Mára már táplálékkiegészítők terén széles a választék, de vigyázat: a piacon található termékek között sajnos sok az olyan termék, ami nem megfelelően van összeállítva.

Vitaminok,Ásványi anyagok: Beta Carotene, Chromium Picolinate, C-500, C-1000, C-1100, Calcium-Magnesium,Vitamin-E, Zink, 1 Tab Multi, Vit B-100, Green Vitamins, Liquid Magnesium, Liquid Mega-Vit, Multi-X, Vita-X, Daily One

ingyenes szall oldal
webpont oldal
altalanos_ismerteto_banner_oldal
Protein Smoothie oldal
FF paletta oldal
futópad szall oldal
gyik oldal
Online falhasználók